ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 06.08/08:10 Denisa Golgotă a obținut medalia de argint în proba de sol din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Glasgow, la câteva ore după ce cucerise și bronzul la sărituri. Denisa, în vârstă de 16 ani, a obținut 13,600 puncte la sol și 14,166 puncte în proba de sărituri. 
 
Știrea inițială   
Junioara Ioana Stănciulescu a reușit să câștige medalia de aur la proba de sol a Campionatelor Europene de Gimnastică de la Glasgow, informează Mediafax.

În vârstă de doar 14 ani, Ioana Stănciulescu s-a impus la sol, cu un punctaj de 13.433. Pe podium au mai urcat Giorgia Villa (Italia / 13.333) și Amelie Morgan (Marea Britanie / 12.900). 
Cealaltă româncă prezentă în finala de la sol, a terminat concursul pe locul 4, cu 12.900.
În concursul junioarelor, România a mai avut două prezențe în finale, prin Silviana Sfiringu: locul 5 la sărituri (medie de 13.849) și locul 6 la bârnă (12.700).

Tot azi, în ultima zi a Campionatului European de Canotaj, România a obținut o medalie de argint și una de bronz, care au ajutat țara noastră să termine pe locul 1 în clasamentul general pe medalii.

 La dublu vâsle, Ioan Prundeanu și Marian Enache că făcut o cursă frumoasă, cucerind medalia de argint. Cei doi tricolori au recuperat frumos în a doua jumătate a cursei  pentru a trece linia de sosire la 5 zecimi de secundă de echipajul Franței.

A doua medalie a venit de la 8+1. Echipajul tricolor, format din Vlad Dragoș Aicoboae, Adrian Damii, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Cristi Pîrghie, Alexandru Cosmin Macovei – Adrian Munteanu, a abordat cu mare curaj proba regină, una cu mare tradiție în apele britanice. Românii au tras până la ultima picătură și au cucerit medalia de bronz (5:29,710). Argintul le-a fost suflat la ultima lovitură de Olanda (diferență finală de două zecimi de secundă).

Aurul a revenit Germaniei. Duminică, România a mai fost reprezentată în finala de la dublu vâsle categorie ușoară. Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc au ratat podiumul de puțin, încheind cursa pe locul 4.