ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Pe 27 august, Republica Moldova a sărbătorit 25 de ani de la declararea independenței față de Uniunea Sovietică printr-o serie de evenimente speciale.

Declarația de Independență a Republicii Moldova a fost adoptată de Parlamentul Republicii Moldova în urma eșecului loviturii de stat din august 1991, de la Moscova.
 
Documentul a fost semnat de 278 deputați în parlament la 27 august 1991. Actul original a ars în timpul protestelor din 2009 la Chișinău, dar un document identic a fost restaurat în 2010, susține deschide.md.

În timpul paradei militare de la Chișinău au erupt o serie de proteste organizate de Renato Usatîi, informează Moldnova.eu.

Protestatarii au încercat să rupă cordoanele forțelor de ordine, scutierii folosind gaze lacrimogene pentru împrăștirea manifestanților.

Premierul Pavel Filip s-a declarat dezamăgit de evenimente: „Ziua Independenței nu este despre ură și dezbinare. E păcat să faci campanie electorală în această zi. E o zi pozitivă și trebuie să transmitem mesaje pozitive. R. Moldova trebuie să fie guvernată de cei care construiesc și nu de cei care dezbină.”, a spus șeful Guvernului Republicii Moldova.

La finalul paradei militare, la care a participat și un detașament românesc de la Regimentul de Gardă Mihai Viteazul, a avut un loc un spectacol artistic.
 
Câțiva protestatari au ocupat, după terminarea festivităților, tribuna oficială de la Chișinău.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Scrisoarea și melodia răspuns la clipul "Eu sunt ocupantul rus". Dragă rusule...