ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prof. univ. Ana Guțu a fost numită joi în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban. Cunoscuta activistă pro-Unire este profesor asociat al Universității de Stat din R. Moldova și fost deputat în Parlamentul de la Chișinău.

„Îmi face o deosebită onoare să accept funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova (DRRM), structură creată de guvernul Ludovic Orban la propunerea PMP. Mulțumesc Partidului Mișcarea Populară pentru promovarea candidaturii mele în fruntea DRRM. Exprim ferma convingere - împreună cu toți colegii din Guvernul și Parlamentul României vom reuși să contribuim la apropierea celor două maluri de Prut, prin cooperare eficientă, în beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a transmis noul secretar de stat, joi, pe social media.

Ana Guțu este doctor în Filologie Romanică și profesor asociat la Universitatea de Stat din R. Moldova. „Sunt lingvist, umanist, ancorat în valorile românești. Doresc Unirea RM cu România și o voi realiza”, se auto-descrie aceasta pe contul personal de Facebook. În Curriculum Vitae se mai arată că Ana Guțu are cetățenia română, pe lângă cea a R.Moldova, activează ca „expert free lance în probleme de educație, învățământ superior, francofonie” și este prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale.