ACTUALIZARE 22:55 După numărarea a 98% dintre buletinele de vot, Andrei Năstase pare că a câștigat alegerile locale din Chișinău cu - 51,98%. Ion Ceban este plasat pe locul II cu 48,02%. 

Rata de participare la vot este 39%,

Știrea inițială


Aproape 19% din cetățenii cu drept de vot ai Municipiului Chișinău au participat la urne până la ora 13:00, în cadrul turul II al alegerilor pentru alegerea Primarului Capitalei de peste Prut.

În cadrul turului II se luptă candidatul Partidului Socialist, Ion Ceban și  liderul Platformei ”Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase. Primul tur a fost câștigat de către Ion Ceban.

În municipiul Chișinău sunt așteptați la urnele de vot 632 169 de alegători.

Prezența la urne este cu aproximativ jumătate de procent mai mare decât în primul tur de scrutin, organizat la 20 mai.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, cea mai ridicată prezență la vot se înregistrează în sectorul Râșcani, cu o rată de participare de peste 20%. Urmează în ordine descrescătoare sectoarele Botanica -19%; Centru - 18,8%; Buiucani - 18,3% și Ciocana cu 17,55%.

Cei mai activi sunt alegătorii cu vârste cuprinse între 56 și 70 de ani, iar cei mai pasivi sunt tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani.

Aproape 52% dintre persoanele care au votat sunt femei, iar 48% - bărbați.

Rata de participare la vot în suburbii la aceasta ora este de 15,5%. Cei mai activi sunt locuitorii din Vadul lui Vodă, iar cea mai scăzuta rata de participare la alegeri se înregistrează la Băcioi.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews