ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22:55 După numărarea a 98% dintre buletinele de vot, Andrei Năstase pare că a câștigat alegerile locale din Chișinău cu - 51,98%. Ion Ceban este plasat pe locul II cu 48,02%. 

Rata de participare la vot este 39%,

Știrea inițială


Aproape 19% din cetățenii cu drept de vot ai Municipiului Chișinău au participat la urne până la ora 13:00, în cadrul turul II al alegerilor pentru alegerea Primarului Capitalei de peste Prut.

În cadrul turului II se luptă candidatul Partidului Socialist, Ion Ceban și  liderul Platformei ”Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase. Primul tur a fost câștigat de către Ion Ceban.

În municipiul Chișinău sunt așteptați la urnele de vot 632 169 de alegători.

Prezența la urne este cu aproximativ jumătate de procent mai mare decât în primul tur de scrutin, organizat la 20 mai.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, cea mai ridicată prezență la vot se înregistrează în sectorul Râșcani, cu o rată de participare de peste 20%. Urmează în ordine descrescătoare sectoarele Botanica -19%; Centru - 18,8%; Buiucani - 18,3% și Ciocana cu 17,55%.

Cei mai activi sunt alegătorii cu vârste cuprinse între 56 și 70 de ani, iar cei mai pasivi sunt tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani.

Aproape 52% dintre persoanele care au votat sunt femei, iar 48% - bărbați.

Rata de participare la vot în suburbii la aceasta ora este de 15,5%. Cei mai activi sunt locuitorii din Vadul lui Vodă, iar cea mai scăzuta rata de participare la alegeri se înregistrează la Băcioi.