Tânărul care a furat tricolorul României și steagul UE de pe fațada Centrului Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți a fost pedepsit de justiția ucraineană cu o amendă de 27 de euro, informează agenția Bucpress.

Potrivit sentinței, fapta a fost comisă de un tânăr împreună cu un grup de prieteni. Instanța a considerat că Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”din Cernăuți (un ONG cu sediul pe strada pietonală O.Kobileanska) i-au fost aduse daune în sumă de 600 grivne, iar tânărul a fost amendat de stat cu suma de 850 de grivne, adică aproape 27 de euro.

Sâmbătă, 16 decembrie, un grup de tineri a furat tricolorul și drapelul Uniunii Europene de pe edificiul Centrului Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți.

Mai întâi, s-a furat drapelul național al României, iar apoi cel al Uniunii Europene. Răufăcătorii au lăsat pe fațada clădirii doar drapelul Statului Ucrainean. Conducerea Centrului Cultural Român s-a adresat către organele de drept  în legătură cu acest incident, punându-le la dispoziție înregistrările video în care sunt fixate detaliile actului de vandalism.
 
La vremea respectivă, președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”  din Cernăuți,  Vasile Tărâțeanu a precizat că asemenea incidente nefericite își au explicația prin lipsa unor luări de atitudine a autorităților ucrainene, cum au fost cazurile pichetării Centrului Cultural Român  ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți de către forțele naționaliste ucrainene fără ca autoritățile să fi luat vreo atitudine față de aceste excese.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews