ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 10.000 de moldoveni au protestat duminică la Chişinău, nemulţumiţi de actuala guvernare.
 
Susţinătorii Opoziţiei au ieşit din nou în stradă, pentru a cere demisia conducerii statului şi organizarea de alegeri anticipate. Sute de oameni au încercat să intre cu forţa în sediul Parlamentului la mitingul organizat de Platforma Dreptate şi Adevăr. 

Aproape 10.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului. Protestatarii au cerut demisia conducerii statului și organizarea alegerilor anticipate, cereri respinse de actuala putere care consideră că astfel de revendicări vor arunca Republica Moldova într-o criză politică și economică profundă. 

Mitngul organizat de Platforma Demnitate și Adevăr nu a fost lipsit de violenţe. Sute de simpatizanţi ai opoziţiei din Republica Moldova au încercat să intre cu forţa în sediul Parlamentului, anunţă B1TV.

Unii protestatari s-au îmbrâncit cu forţele de ordine, încercând să pătrundă în instituţie. 

În cele din urmă, protestatarii adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale au pornit într-un marş pe străzile principale din oraş. 

Protestatari proruşi au blocat sâmbătă centrul Chişinăului, după ce au instalat zeci de corturi pe carosabil.