ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Petru al Basarabiei a sfințit duminică paraclisul Așezământului social „Arhimandritul Justin Pârvu” al Parohiei Sculeni, Republica Moldova, împreună cu întreg edificiul, informează Mitropolia Basarabiei.

„Cu vrerea Tatălui, cu lucrarea Fiului și cu desăvârșirea Sfântului Duh, duminică, 7 iulie 2024, în Duminica Tuturor Sfinților Români, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a oficiat slujba de sfințire a Paraclisului Așezământului social „Arhimandritul Justin Pârvu” al Parohiei Sculeni, Protopopiatul Ungheni, zidit prin osteneala Preacucernicului Părinte Protoiereu Gabriel-Andrei Gherasă, Consilier pentru Proiecte, Patrimoniu și Construcții Bisericești”, transmite Mitropolia Basarabiei, citată de Basilica.

Noul lăcaș de cult a fost pus sub ocrotirea Sfinților Putneni: Iacob Putneanul, împreună cu ucenicii săi Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei, alături de Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina și Sfinți Părinți Ioachim și Ana. Părintele Justin Pârvu a iubit toată viața sa Basarabia și a și luptat pentru ea, ca preot militar pe Frontul de Est, în Războiul Sfânt de reîntregire națională.

„Astăzi, în această zi de mare sărbătoare, ne-am adunat pentru a sfinți acest paraclis și așezământ social, rodul muncii și dăruirii Părintelui Gabriel-Andrei Gherasă și al întregii comunități. Acest loc sfânt va deveni un refugiu pentru cei în nevoie, un loc unde vor găsi sprijin, mângâiere și dragoste creștină”, a spus Mitropolitul Petru.

„Prin aceste fapte, continuăm misiunea Bisericii de a fi alături de credincioși în toate momentele vieții lor. Mulțumesc Părintelui Gabriel pentru strădania și dedicarea sa, familiei sale și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui minunat așezământ”, mai relatează Agenția de Presă a Patriarhiei Române.

Basarabia l-a mai cinstit pe vrednicul de pomenire Duhovnic al Neamului. Astfel, la Centenarul nașterii Părintelui Justin Pârvu, Poșta Moldovei a emis o coliță comemorativă cu chipul marelui duhovnic al Ortodoxiei de la Mănăstirea Petru Vodă. Ediția specială, realizată într-un număr limitat de exemplare, are ca atare o valoare filatelică mare și a fost oferită unui număr de personalități și instituții princeps ale României, informa portalul Mărturisitorii.ro

De Sfinții Români, Părintele consilier Gabriel-Andrei Gherasă a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru toate gândurile bune, binecuvântările și rugăciunile oferite comunității din Sculeni. „Această lucrare minunată a fost desăvârșită prin binecuvântarea și povățuirea Înaltpreasfinției Voastre. Vă mulțumim pentru sprijinul și încurajările constante pe care ni le-ați oferit. Mulțumesc soborului slujitor prezent, autorităților locale, ctitorilor și tuturor credincioșilor care poposesc la acest sfânt lăcaș, căutând mângâiere, sprijin și binecuvântare. Împreună vom continua să promovăm valorile noastre spirituale, asigurându-ne că acest așezământ va deveni un adevărat refugiu pentru toți cei care au nevoie de ajutor”, a spus Părintele Gabriel-Andrei Gherasa.

Felicitări! Slavă Domnului pentru toate!