Cele 20 de camioane cu ajutor medical din România au ajuns la intrarea în Chișinău, informează TVR Moldova. Ceremonia publică de prezentare a asistenței umanitare acordate de România a fost organizată în preajma podului din cartierul Telecentru. Zeci de persoane au întâmpinat convoiul și au salutat ajutorul umanitar oferit de statul român, purtând în mâini drapele ale României.La eveniment au participat prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu; ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu; ministrul Sănătății de la București, Nelu Tataru; ministrul de Interne de la București, Marcel Vela.

Prezent la eveniment, premierul R. Moldova, Ion Chicu, și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit de către România.

„Salutăm acest convoi pe cât de mare, pe atât de frumos și vă spunem că v-am așteptat, apreciem enorm generozitatea fraților noștri și înțeleg că valoarea acestui ajutor este mult mai mare, toate lumea trece vremuri întunecate, anume acum ne este foarte util suportul fraților de peste Prut, am fost sigur mereu că poporul român ne va susține și ne va fi alături mereu. Prutul nu poate despărți oamenii buni și nici nu trebuie. Acest ajutor se va transforma în vieți salvate și pacienți tratați", a spus prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

„Acest gest de ajutor din partea poporului român vine în clipe grele, de provocare pentru sistemul de sănătate din R. Moldova. Aceste echipamente medicale vor salva vieți. Criza a determinat anumite valori - puterea prieteniei între oameni, puterea prieteniei între țări", a spus ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„Suntem într-un moment când România a arătat că este cel mai important partener pentru Republica Moldova. Suntem într-un parteneriat strategic, România va fi mereu alături de Republica Moldova", a spus ministrul Sănătății de la București, Nelu Tataru.

„Este astăzi aici un moment destul de important, întreaga lume se găsește în fața unei mari provocări, această pandemie ce ne pune la grea încercare pe toți. Nicio țară nu poate răzbi singură războiul cu acest inamic invizibil, trebuie să dovedim fraternitate. România este, a fost și va fi alături de Republica Moldova. Legătura de sânge este atât de importantă, încât niciunul nu trebuie să fim indiferenți", a afirmat Marcel Vela, ministrul de Interne al României.


Are loc ceremonia publică de prezentare a asistenței umanitare acordate de România, care a fost adusă cu un convoi de 20 de camioane până la Chișinău.