ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Republici Moldova, Chiril Gaburici, și-a anunțat vineri demisia, în cadrul unei conferințe de presă, cu numai două zile înainte de alegerile locale de duminică, după ce a fost audiat joi de către procurori în dosarul privind diplomele sale de studii, relatează Unimedia și Jurnal.md, citate de Agerpres.

"Ieri (joi) am spus că voi veni cu declarații și iată-mă în fața cetățenilor. Consider că cetățenii sunt egali în fața legii, cred că un premier, ca și fiecare cetățean, trebuie să sprijine o anchetă transparentă. Îmi pare rău că am lăsat atât timp acest subiect cu referire la studiile mele să fie un instrument al jocurilor politice", a declarat Gaburici.

"Nu sunt politician, ci manager. Sunt împăcat cu mine. Țara trebuie să-și schimbe sistemul politic", a adăugat el.

Premierul Gaburici a precizat că demisionează pentru ca opinia publică să fie preocupată mai mult de problemele țării, și nu de diploma sa de studii. Totuși, el nu a precizat dacă și-a falsificat sau nu vreun act de studii.

Șeful executivului de la Chișinău demisionar este suspectat de falsificarea actelor sale studii. Ministerul de Interne a trimis la începutul acestei săptămâni Parchetului General un dosar cu materiale privind audierea mai multor persoane, expertiza grafică și tehnică a documentelor de studii și alte probe.

Potrivit presei de la Chișinău, expertiza Ministerului de Interne ar arăta că diploma șefului guvernului moldovean a fost falsificată.