ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu a comentat joi, pentru B1 TV, faptul că președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că săptămâna viitoare va retrage decretul prin care fostul șef al statului i s-a acordat cetățenia moldovenească.

Băsescu a spus că ar fi surprins dacă această amenințare ar deveni realitate.

„Sincer, nu știu dacă președintele unei țări poate face treaba asta. Eu am parcurs toate procedurile legale așa că m-ar surprinde să pună în aplicare asemenea amenințare, dar de la un bolșevic te poți aștepta la orice”, a spus fostul șef al statului.

Băsescu, despre retragerea cetățeniei moldovenești

Întrebat dacă se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să aibă o reacție în acest context, Traian Băsescu a răspuns: „Nu mă aștept, pentru că Dodon face declarațiile astea în condițiile în care, deocamdată, dă târcoale la palatul prezidențial de la Chișinău, încă nu e instalat pe funcție, e un civil oarecare. Dar nu mi-aș dori ca dacă Dodon ar întreprinde acțiuni de asemenea ostilitate, statul român ă nu acționeze”.

Președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a anunțat că săptămâna viitoare va anula decretul de acordare a cetățeniei fostului președinte, Traian Băsescu.