ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa regretatului poet român Adrian Păunescu din satul Copăceni, raionul Sângerei, va fi renovată și transformată într-un muzeu al literaturii române. Anunțul a fost făcut de vicepreședinta Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfârloagă, scrie infoprut.ro.
 
Într-o postare pe Facebook, aceasta a anunțat că asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a cumpărat casa poetului. După ce va fi reparată, în clădire va fi înființat un muzeu, iar în curte vor fi organizate festivaluri de muzică și poezie.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reunește 29 de raioane din Republica Moldova, municipiul Bălți, regiunea autonomă Găgăuzia și 3 județe din România: Prahova, Iași și Bistrița-Năsăud. Președinția Euroregiunii este deținută în prezent de Consiliul Județean Prahova.

Activitățile Asociației acoperă domenii variate: de la economie, infrastructură, protecția mediului, turism, agricultură și dezvoltare rurală, dezvoltarea resurselor umane și servicii sociale și până la educație, societate informațională și cultură.

Adrian Păunescu a fost un poet, critic literar, eseist, director de reviste, autor publicist, textier, scriitor, traducător și om politic român. S-a născut la  20 iulie 1943, Copăceni, județul Bălți, România, astăzi în Republica Moldova. Inima poetului a încetat să mai bată la 5 noiembrie 2010, la Spitalul Floreasca din București.