ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cetatea Soroca a renăscut după zeci de ani. Restaurată cu fonduri europene, vechea fortăreaţă a revenit acum la imaginea de altădată. Mii de oameni au venit s-o admire chiar din prima zi, arată tvr.ro.

După o perioadă îndelungată de restaurare, Cetatea Soroca şi-a redeschis porţile pentru localnici şi vizitatori. Fortăreaţa a îmbrăcat straie de sărbătoare: pe pereţii acesteia putem observa steaguri de pe timpul lui Ştefan cel Mare şi Petru Rareş şi din diferite perioade ale dezvoltării Ţării Româneşti.

Elena a vizitat pentru prima oară Cetatea Soroca pe vremea când era copil. A revenit acum, după 40 de ani și a rămas impresionată de ce a văzut. Fortăreața de la porțile Europei, cum mai este numită Cetatea Soroca, a devenit, pe bună dreptate, un punct de atracție pentru turiștii din întreaga lume.

De la eveniment nu au lipsit nici oficialităţile: președintele Moldovei si alți demnitari, care au intrat în fortăreață păziți de zeci de bodyguarzi.