O declarație de reunire a României cu Republica Moldova a fost semnată, miercuri, de conducerea Consiliului Județean (CJ) Prahova și de consilierii județeni, prin acest document cerându-se Parlamentelor celor două țări să adopte o declarație comună privind reîntregirea țării și a neamului românesc, dar și un pachet pachet de legi în acest sens.

Vicepreședintele CJ Prahova Ludmila Sfârloagă anunță pe pagina sa de Facebook faptul că, în cursul zilei de miercuri, colegii săi din toate partidele politice care fac parte din CJ au semnat „Declarația de ReUnire”.

Potrivit documentului atașat postării, declarația a fost adoptată la Ploiești „având în vedere legătura istorică adâncă dintre românii din România și cei din Basarabia care, din punct de vedere istoric, lingvistic, cultural și religios sunt unul și același neam”.

Prin adoptarea acestei declarații, CJ Prahova își exprimă solidaritatea „deplină” față de consiliile raionale, locale și județene din Republica Moldova și România care și-au afirmat aspirațiile de reîntregire națională, condamnă pactul Ribbentrop-Molotov și solicită Parlamentelor României și Republicii Moldova să emită o declarație comună privind reîntregirea țării și a neamului românesc, dar și să elaboreze și să aprobe „în regim de urgență” un pachet de legi privind reunirea Basarabiei cu România.

De asemenea, se solicită președintelui, Guvernului și tuturor forțelor politice din România să acționeze „în spiritul acestei declarații, în vederea îndeplinirii năzuințelor legitime ale populației din teritoriile românești anexate cu forța în urma înțelegerilor secrete stabilite prin pactul Ribbentrop-Molotov”. 
 
În ultima perioadă, mai multe localități din Republica Moldova au semnat declatarații de unire cu România, exemplul fiind urmat și de comune din România.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews