ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O declarație de reunire a României cu Republica Moldova a fost semnată, miercuri, de conducerea Consiliului Județean (CJ) Prahova și de consilierii județeni, prin acest document cerându-se Parlamentelor celor două țări să adopte o declarație comună privind reîntregirea țării și a neamului românesc, dar și un pachet pachet de legi în acest sens.

Vicepreședintele CJ Prahova Ludmila Sfârloagă anunță pe pagina sa de Facebook faptul că, în cursul zilei de miercuri, colegii săi din toate partidele politice care fac parte din CJ au semnat „Declarația de ReUnire”.

Potrivit documentului atașat postării, declarația a fost adoptată la Ploiești „având în vedere legătura istorică adâncă dintre românii din România și cei din Basarabia care, din punct de vedere istoric, lingvistic, cultural și religios sunt unul și același neam”.

Prin adoptarea acestei declarații, CJ Prahova își exprimă solidaritatea „deplină” față de consiliile raionale, locale și județene din Republica Moldova și România care și-au afirmat aspirațiile de reîntregire națională, condamnă pactul Ribbentrop-Molotov și solicită Parlamentelor României și Republicii Moldova să emită o declarație comună privind reîntregirea țării și a neamului românesc, dar și să elaboreze și să aprobe „în regim de urgență” un pachet de legi privind reunirea Basarabiei cu România.

De asemenea, se solicită președintelui, Guvernului și tuturor forțelor politice din România să acționeze „în spiritul acestei declarații, în vederea îndeplinirii năzuințelor legitime ale populației din teritoriile românești anexate cu forța în urma înțelegerilor secrete stabilite prin pactul Ribbentrop-Molotov”. 
 
În ultima perioadă, mai multe localități din Republica Moldova au semnat declatarații de unire cu România, exemplul fiind urmat și de comune din România.