ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Colaborarea ruso-transnistreană în domeniul învățământului se va dezvolta, iar Transnistria poate conta pe ajutorul Rusiei în acest sens, a transmis președintele rus Vladimir Putin, prin intermediul vicepremierului Federației Ruse, Dmitri Rogozin, celor prezenți la deschiderea școlii 'moldovenești' din satul Tașlîc, situat în stânga Nistrului, anunță agenția TASS, preluată de deschide.md.

În mesajul sau, Putin îi numește pe transnistreni "popor frățesc"."Este foarte important faptul ca transnistrenii prețuiesc și dezvoltă tradițiile școlii medii și superioare, care s-au consolidat pe parcursul multor ani de istorie comună. Vreau să vă asigur ca puteți conta pe ajutorul partenerilor ruși în dezvoltarea sistemului educațional", a mai afirmat liderul de la Kremlin în mesajul său.

"Colaborarea ruso-transnistreană în domeniul educațional se va consolida, în continuare, în beneficiul popoarelor frățești", a adăugat el.

În mesajul citit de Rogozin se mai menționează că activitatea comună în domeniul umanitar a adus deja rezultate concrete și palpabile. De exemplu, anul trecut Rusia a oferit Transnistriei manuale și asistență la construcția noii clădiri a Facultății de Medicină a Universității de stat din Transnistria, scrie Agerpres.