ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Daniel Gheorghe a întâmpinat 200 de cetățeni ai Republicii Moldova care se află pentru prima dată în vizită în România, în cadrul programului Acțiunii 2012 „Cunoaște-ți Țara”, anunță infoprut.ro. 

În discursul său, parlamentarul a declarat că România este statul puternic pe care oricare moldovean din stânga Prutului se poate baza.

„Să nu uitați că aveți o țară mare și puternică pe care vă puteți baza și care este patria bunicilor și străbunicilor voștri, dar și a nepoților și strănepoților voștri”, a precizat Daniel Gheorghe.

Totodată, deputatul și-a exprimat încrederea că unirea României cu Republica Moldova se va realiza, destinul celor două state fiind unul comun.

„Mai devreme sau mai târziu cu toții vom reuși să trăim într-o singură țară. România este țara noastră, iar Moldova de peste Prut este o fiică trecută prin greutăți a acestei Românii. Independența Republicii Moldova ar trebui să fie doar o stare intermediară pentru refacerea României. În Europa nu pot exista două state românești. Sunteți cu toții parte din această România, cu drepturi depline, indiferent dacă aveți sau nu cetățenia română. Sunteți egali cu oricare român din Moldova, Munteania, Ardeal, Banat, din oricare altă parte a României”, le-a transmis Daniel Gheorghe participanților la programul „Cunoaște-ți Țara”.

„Mesajul cu care vreau să mergeți acasă este mesajul Unirii. Să vă duceți acasă, în Moldova de dincolo de Prut, în familie, pe stradă, între prieteni, la locul de muncă, unde învățați, și să spuneți că mai devreme sau mai târziu se va face unirea, iar destinul nostru este destin comun”, a conchis parlamentarul.