ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Matei Dobrovie a reacționat la informația conform căreia, Svetlana Crasnoselscaia, soția liderului separatist de la Tiraspol,  a primit cetățenie română.

Într-o declarație publică, deputatul PNL s-a întrebat cum este posibil ca o astfel de persoană să primească cetățenia română, dar 40.000 de etnici români din Transcarpatia (Ucraina) să nu aibă acest drept.

„Autoritatea Națională de Cetățenie a reușit ”performanța” să dea cetățenie română soției liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Crasnoselschi, și unor deputați socialiști care înjură zilnic România. În prezent, procedura de redobândire a cetățeniei este complet blocată, după ce s-a deschis un dosar penal pentru faptul că mii de ruși și ucraineni au primit cetățenie ilegal, fără să li se verifice actele.


Peste 3.000 de persoane cu domiciliul în Rusia au vrut să devină, brusc, români, la începutul lui 2019. În schimb, ANC nu este în stare să facă nimic pentru cei peste 40.000 de români din Transcarpatia, care ar trebui să aibă acest drept de redobândire a cetățeniei.

Presa din R. Moldova a publicat încă din 2017 știrea cu Svetlana Krasnoselskaia, dar Autoritatea Națională pentru Cetățenie nu a luat nicio măsură, în ciuda faptului că regimul nerecunoscut din Transnistria este unul dintre principalele instrumente de presiune și santaj ale Federației Ruse asupra R. Moldova.

Așa arată o instituție nefuncțională, care trebuie reformată din temelii. Voi cere ANC să retragă cetățenia română celor care în mod clar n-o merită, prin atacurile constante pe care le lansează împotriva României și a intereselor ei”, s spus parlamentarul bucureștean.