ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România trebuie să finanțeze presa independentă și de calitate din R. Moldova, care luptă pentru supraviețuire într-un mediu ostil, dominat de propaganda rusească, a declarat deputatul român Matei Dobrovie (PNL), potrivit Radio Chișinău

„Vă prezint un proiect cu adevărat revoluționar, intitulat Fondul de Cooperare Mass-Media România-Republica Moldova, care își propune, pe de o parte, să crească prezența mediatică românească dincolo de Prut, iar pe de altă parte, să contracareze propaganda rusă, care este extrem de agresivă acolo”, a declarat deputatul Matei Dobrovie în Parlamentul României, potrivit Infoprut.ro.

Acesta a depus un proiect de act normativ ce vizează crearea spațiului informațional comun celor două state românești, în vederea combaterii propagandei ruse de peste Prut.

„Trebuie ca televiziunile românești să treacă Prutul, să fie preluate pe cablu acolo, iar cele de acolo să vină aici pe cablu, trebuie să încurajăm acest schimb de experiență între jurnaliști, profesionalizarea jurnaliștilor de pe cele două maluri”, a explicat deputatul liberal, jurnalist de profesie.

Pentru ca banii contribuabililor din România să nu mai fie risipiți pentru finanțarea propagandei oligarhice locale de peste Prut, Matei Dobrovie propune crearea unui fond de cooperare și coeziune mass-media România-R. Moldova, printr-un administrator de granturi care să permită finanțarea directă a presei independente și calitative de la Chișinău. Acest mecanism ar permite inclusiv sistarea finanțărilor către acele organizații care încalcă deontologia jurnalismului.