Deputatul Daniel Gheorghe a participat la pomenirea eroilor neamului îngropați la Cimitirul de la Țiganca, după bătălia pentru eliberarea Basarabiei, în 1941. Evenimentul a fost organizat azi, 22 iunie, în ziua în care se împlinesc 77 de ani de la ordinul Mareșalului (pe-atunci general) Ion Antonescu: Ostași, vă ordon treceți Prutul!

În cadrul festivităților,  deputatul Daniel Gheorghe a ținut un cuvânt plin de emoție pentru amintirea momentelor și a eroilor de-acum 77 de ani. Iată transcrierea, fără alte comentarii, a unei părți a discursului său:


„Ziua de azi, deși unii ar vrea s-o facă uitată, este o zi de demnității românești. Acum 77 de ani a bătut clopotul eliberării basarabenilor de sub tragedia aceasta a regimului criminal ateu al comunismului sovietic.

Bătălia de la Țiganca este o pildă de eroism a armatei române de atunci, o armată condusă de niște generali de excepție, precum Gheorghe Avramescu, Nicolae Ciupercă, Radu Korne...O armată în rândul căreia, români din toate provinciile istorice, din Muntenia, din Oltenia, din Moldova, din Ardeal, din Banat, din Maramureș și din Dobrogea s-au jertfit aici, pe aceste dealuri. Au înfruntat armele și tancurile ocupantului, dar au reușit să biruiască.

Pilda de-acum 77 de ani trebuie să rămână permanent în sufletele noastre. A fost un război sfânt, pentru că se opunea unui regim ateu, care nu dorea doar să distrugă tot ce e românesc aici în Moldova dintre Prut și Nistru, ci și să distrugă credința în Dumnezeu de pe suprafața planetei.

Trecerea Prutului a fost un act firesc, necesar și legitim, un act prin care românii au șters o rușine istorică. Să fim mândri de ceea ce-au făcut strămoșii noștri acum 77 de ani. 

Trebuie să ne amintim că datoria noastră este să facem unirea. Atâta timp cât vor trăi români aici, toți suntem datori să știe că avem o singură țară românească”


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews