ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dorin Chirtoacă iese învingător în alegerile pentru Primăria Capitalei în Republica Moldova. Astfel, liberalul va rămâne în fruntea Primăriei Chișinău pentru al treilea mandat.
 
După numărarea a peste 99,68% dintre procesele verbale, Dorin Chirtoacă avea 53,44% din voturi, faţă de contracandidata sa, Zinaida Greceanîi - 46,56%. 
 
Chirtoacă a confirmat victoria pe pagina sa de Facebook:
 
"Sa fie clar, Dorin primar! Felicitari si multumiri tuturor, am castigat! Intr-un ceas bun si  Doamne ajuta", a scris Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.
 
Liderul PSRM, Igor Dodon, a acuzat oponenții politici de falsificarea alegerilor în Capitală. Acesta a avut un discurs dur la adresa liberalilor, cărora le-a spus că se bucură prea devreme.
 
În 457 de localități din Republica Moldova a avut loc ieri cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale. Cea mai mare miză a fost în municipiul Chișinău, dar și în alte orașe importante, precum Cahul, Soroca sau Comrat.