ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După dispariția elicopterului SMURD de pe radare, operatorii turnului de control din Chișinău au încercat, în mai multe rânduri, să ia legătura cu piloții. Asta reiese dintr-o înregistrare audio difuzată în exclusivitate de publika.md.
 
Controlorii de trafic au intervenit pe mai multe frecvențe radio pentru a-i ruga pe piloții de pe liniile civile să încerce să îi contacteze pe piloții elicopterului dispărut de pe radare.

Tot din înregistrare reiese că  elicopterul SMURD zbura la altitudine joasă și specifică numărul de idenfiticare al acestuia.
 
Elicopterul SMURD s-a prăbușit joi în raionul Cantemir din Republica Moldova. Cei patru membri ai echipajului au murit în accident.
 
Aeronava a fost fabricată în august 2014 și ultima inspecție periodică a avut loc în februarie 2016. La bordul elicopterului se aflau patru persoane, pilot copilot, medic și asistent medical.
 
Pilotul avea peste 4.000 de ore de zbor, copilotul - peste 1.400 de ore. Medicul avea o experiență de cinci ani pe elicopterul SMURD, iar asistentul, de 11 ani.