ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului din Republica Moldova, cunoscută și ca legea antipropagandă, a intrat sâmbătă în vigoare, iar programele rusești de televiziune și radio cu un conținut informativ-analitic, militar și politic vor fi eliminate, relatează Radio Chișinău.

La 11 ianuarie, Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, a promulgat legea antipropagandă ce prevede interzicerea programelor de televiziune și radio cu un conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic altele decât cele produse în statele membre ale UE, SUA, Canada și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Radiodifuzorii și distribuitorii de servicii aflați sub jurisdicția Republicii Moldova au avut un termen de 30 de zile pentru a-și adapta serviciile de programe și ofertele de servicii la noile norme audiovizuale, după ce legea a fost publicată în Monitorul Oficial. Pentru încălcarea prevederilor legii respective, radiodifuzorii și distribuitorii de servicii riscă sancțiuni sub formă de amendă.

Consiliul Audiovizualului de la Chișinău a reiterat convingerea că noile prevederi vor contribui semnificativ la interzicerea propagandei străine în Republica Moldova și va asigura protecția față de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior.