Cu ocazia prăznuirii Înălțării Sfintei Cruci de către creștinii care țin vechiul calendar, Episcopul român al Basarabiei de Sud, PS Veniamin, însoțit de credincioșii din satul Ciucur-Mingir, i-a vizitat vineri pe rezidenții Azilului de bătrâni și invalizi din orașul Cimișlia (Rep. Moldova), potrivit Agenției de Știri Basilica.

Ierarhul le-a oferit daruri, s-a interesat de situația lor și s-a rugat împreună cu beneficiarii centrului, se arată pe pagina de social media a Episcopiei Basarabiei de Sud. 

„In ziua Înălțării Sfintei Cruci, vineri, 27 Septembrie 2019, Preasfințitul Episcop Veniamin al Basarabiei de Sud a vizitat Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Vârstnice din Cimișlia. Cu această ocazie, Ierarhul, însoțit de credincioșii parohiei Sfinții Arhangheli Mihail din localitatea Ciucur-Mingir, a oferit daruri rezidenților Centrului, s-a interesat de situația lor și s-a rugat împreună cu ei.

Le-a vorbit celor prezenți despre Crucea Domnului și despre Crucea personală a fiecăruia, îndemnându-i sa o poarte cu demnitate și responsabilitate, pentru ca prin Cruce ne vine bucuria. A încurajat persoanele singure și abandonate de familie, de prieteni, arătându-le ca Domnul Hristos este cu noi și nu ne abandonează niciodată.

A îndemnat personalul azilului sa-i iubească și sa le facă bătrânețile ușoare. Sa aibă in minte pe bunul samaritean și vor primi daruri si bucurii netrecatoare de la Cel Care pentru lume S-a răstignit”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Episcopia Basarabiei de Sud

În Mitropolia Basarabiei, subordonată canonic Bisericii Ortodoxe Române, a fost sărbătorită vineri Înălțarea Sfintei Cruci, de către creștinii care păstrează calendarul iulian nerevizuit.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews