Cu ocazia prăznuirii Înălțării Sfintei Cruci de către creștinii care țin vechiul calendar, Episcopul român al Basarabiei de Sud, PS Veniamin, însoțit de credincioșii din satul Ciucur-Mingir, i-a vizitat vineri pe rezidenții Azilului de bătrâni și invalizi din orașul Cimișlia (Rep. Moldova), potrivit Agenției de Știri Basilica.

Ierarhul le-a oferit daruri, s-a interesat de situația lor și s-a rugat împreună cu beneficiarii centrului, se arată pe pagina de social media a Episcopiei Basarabiei de Sud. 

„In ziua Înălțării Sfintei Cruci, vineri, 27 Septembrie 2019, Preasfințitul Episcop Veniamin al Basarabiei de Sud a vizitat Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Vârstnice din Cimișlia. Cu această ocazie, Ierarhul, însoțit de credincioșii parohiei Sfinții Arhangheli Mihail din localitatea Ciucur-Mingir, a oferit daruri rezidenților Centrului, s-a interesat de situația lor și s-a rugat împreună cu ei.

Le-a vorbit celor prezenți despre Crucea Domnului și despre Crucea personală a fiecăruia, îndemnându-i sa o poarte cu demnitate și responsabilitate, pentru ca prin Cruce ne vine bucuria. A încurajat persoanele singure și abandonate de familie, de prieteni, arătându-le ca Domnul Hristos este cu noi și nu ne abandonează niciodată.

A îndemnat personalul azilului sa-i iubească și sa le facă bătrânețile ușoare. Sa aibă in minte pe bunul samaritean și vor primi daruri si bucurii netrecatoare de la Cel Care pentru lume S-a răstignit”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Episcopia Basarabiei de Sud

În Mitropolia Basarabiei, subordonată canonic Bisericii Ortodoxe Române, a fost sărbătorită vineri Înălțarea Sfintei Cruci, de către creștinii care păstrează calendarul iulian nerevizuit.