ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia prăznuirii Înălțării Sfintei Cruci de către creștinii care țin vechiul calendar, Episcopul român al Basarabiei de Sud, PS Veniamin, însoțit de credincioșii din satul Ciucur-Mingir, i-a vizitat vineri pe rezidenții Azilului de bătrâni și invalizi din orașul Cimișlia (Rep. Moldova), potrivit Agenției de Știri Basilica.

Ierarhul le-a oferit daruri, s-a interesat de situația lor și s-a rugat împreună cu beneficiarii centrului, se arată pe pagina de social media a Episcopiei Basarabiei de Sud. 

„In ziua Înălțării Sfintei Cruci, vineri, 27 Septembrie 2019, Preasfințitul Episcop Veniamin al Basarabiei de Sud a vizitat Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Vârstnice din Cimișlia. Cu această ocazie, Ierarhul, însoțit de credincioșii parohiei Sfinții Arhangheli Mihail din localitatea Ciucur-Mingir, a oferit daruri rezidenților Centrului, s-a interesat de situația lor și s-a rugat împreună cu ei.

Le-a vorbit celor prezenți despre Crucea Domnului și despre Crucea personală a fiecăruia, îndemnându-i sa o poarte cu demnitate și responsabilitate, pentru ca prin Cruce ne vine bucuria. A încurajat persoanele singure și abandonate de familie, de prieteni, arătându-le ca Domnul Hristos este cu noi și nu ne abandonează niciodată.

A îndemnat personalul azilului sa-i iubească și sa le facă bătrânețile ușoare. Sa aibă in minte pe bunul samaritean și vor primi daruri si bucurii netrecatoare de la Cel Care pentru lume S-a răstignit”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Episcopia Basarabiei de Sud

În Mitropolia Basarabiei, subordonată canonic Bisericii Ortodoxe Române, a fost sărbătorită vineri Înălțarea Sfintei Cruci, de către creștinii care păstrează calendarul iulian nerevizuit.