ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a pierdut alegerile, arată un exit-poll publicat de Unimedia. Scrutinul a fost câștigat de actualul președinte al Sovietului Suprem, Vadim Krasnoselskii.

Potrivit sondajului realizat la ieșirea de la urne, Krasnoselskii a obținut 70% din sufragii, iar Șevciuk 18,8%. Pe a treia poziție se află comunistul Oleg Horjan.

Un nou lider la Tiraspol. Cel puțin așa arată datele unui sondaj făcut de un institut de sondare rus la ieșirea de la urne. Potrivit acestuia, actualul lider al așa-zisului Soviet Suprem, Vadim Krasnoselskii, ar fi câștigat alegerile cu aproape 70%.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 11 278 de oameni, în peste 100 de secții de votare. Prezența la urne a fost una destul de ridicată. Potrivit presei de la Tiraspol, 55,35 % din alegătorii din Stânga Nistrului s-au prezentat la vot.