ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 20 de oameni au fost răniți în urma unei explozii produse într-o cafenea din centrul orașului Chișinău.
 
Victimele, printre care și copii, au fost transportate cu arsuri și intoxicații la spital. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență, Petru Craveț. Nouă ambulanțe s-au deplasat la fața locului, potrivit jurnal.md.

Incendiul a avut loc la o cafenea cu două nivele din apropierea Pieței Centrale, pe bulevardul Ștefan cel Mare 74, după ce într-o încăpere a explodat o butelie de gaz.

„Apelul la pompieri a parvenit la ora 13.24 de minute. Pentru stingerea incendiului au fost implicate trei autospeciale. Incendiul a izbucnit într-un local cu două nivele", a declarat, pentru Jurnal.md, ofițerul de presă al Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, Diana Țurcanu. 
 
Focul a cuprins în total 55 metri pătrați din bucătăria și salonul localului. Incendiul a fost localizat în 15 minute, astfel că restul clădirii a fost salvat. 

Oamenii care se aflau în clădire au fost evacuați. Trei autospeciale au fost trimise pentru a lupta cu flăcările.  Purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Petru Craveț, a declarat că a fost solicitat ajutorul mai multor instituții pentru internarea persoanelor afectate.
 
În acest caz a fost delanșată o anchetă, Serviciul pentru Situații Excepționale urmând să stabilească circumstanțele producerii incendiului și cauza declanșării exploziei.