ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aflată în vizită oficială la Chișinău, Gabriela Firea a anunțat marți că va sprijini lucrările de reabilitare a unei maternități precum și ale unui liceu unde învată 1.000 de elevi.

„Vom contribui la consolidarea maternității, respectiv a Spitalului nr.1, și ne vom implica integral în reabilitarea unei secții de pediatrie care nu se află în prezent în cei mai buni parametri. Am propus constitutirea unui grup de lucru format din experți ai celor două primării astfel încât lucrările să poată demara cât mai rapid, iar reprezentanții ASSMB vor demara discuții privind organizarea unor stagii de perfecționare pentru managerii unităților medicale din Chișinău și pentru medicii rezidenți și specialiști, așa cum am promis la semnarea Programului de cooperare”, a spus Firea.  

Totodată, primarul din București a spus că 500 de elevi și 500 de studenți din capitala Republicii Moldova vor beneficia de tabere în sezonul estival.

Gabriela Firea a anunțat că Primăria Municipiului București, prin Biblioteca Metropolitană, face o donație pentru Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Chișinău. „Biblioteca Metropolitană a adus deja prima tranșă de 600 de cărți din cele 20.000 de volume pe care Bucureștiul le va dona Chișinăului până la sfârșitul acestui an și am propus că acestea să se constituie în fondul București 2018. Dorim totodată să acordăm suportul tehnic pentru digitalizarea acestei biblioteci, care deține un fond de carte extrem de valoros, de aproximativ 57.000 de volume”.  

Primăria București va trimite în Chișinău două autobuze care vor circula pe un traseu cultural al Capitalei Republicii Moldova.

De asemenea, direcțiile de cultură ale celor două primării au demarat programul "Săptămâna teatrelor bucureștene" la Chișinău și "Săptămâna teatrelor din Chișinău" la București.