Aflată în vizită oficială la Chișinău, Gabriela Firea a anunțat marți că va sprijini lucrările de reabilitare a unei maternități precum și ale unui liceu unde învată 1.000 de elevi.

„Vom contribui la consolidarea maternității, respectiv a Spitalului nr.1, și ne vom implica integral în reabilitarea unei secții de pediatrie care nu se află în prezent în cei mai buni parametri. Am propus constitutirea unui grup de lucru format din experți ai celor două primării astfel încât lucrările să poată demara cât mai rapid, iar reprezentanții ASSMB vor demara discuții privind organizarea unor stagii de perfecționare pentru managerii unităților medicale din Chișinău și pentru medicii rezidenți și specialiști, așa cum am promis la semnarea Programului de cooperare”, a spus Firea.  

Totodată, primarul din București a spus că 500 de elevi și 500 de studenți din capitala Republicii Moldova vor beneficia de tabere în sezonul estival.

Gabriela Firea a anunțat că Primăria Municipiului București, prin Biblioteca Metropolitană, face o donație pentru Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Chișinău. „Biblioteca Metropolitană a adus deja prima tranșă de 600 de cărți din cele 20.000 de volume pe care Bucureștiul le va dona Chișinăului până la sfârșitul acestui an și am propus că acestea să se constituie în fondul București 2018. Dorim totodată să acordăm suportul tehnic pentru digitalizarea acestei biblioteci, care deține un fond de carte extrem de valoros, de aproximativ 57.000 de volume”.  

Primăria București va trimite în Chișinău două autobuze care vor circula pe un traseu cultural al Capitalei Republicii Moldova.

De asemenea, direcțiile de cultură ale celor două primării au demarat programul "Săptămâna teatrelor bucureștene" la Chișinău și "Săptămâna teatrelor din Chișinău" la București.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews