Câteva zeci de unioniști veniți din regiuni de pe ambele maluri ale Prutului au manifestat joi, de Ziua Europei, în fața Primăriei vechi de pe Bulevardul Victoriei din Sibiu.
 
„România and Rep. of Moldova, better together” și "We are from Romania. We are from Rep. of Moldova. We are Romanians" sunt mesajele afișate de George Simion și membrii Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” cu ocazia Summit-ului U.E. de la Sibiu. Aceștia au scandat "Basarabia e România!" și au stat de vorbă cu sibienii bucuroși să-i întâmpine pe bulevardul care face parte din traseul oficial de acces spre zona Summit-ului U.E.. 

„Mesajul nostru către liderii statelor Uniunii Europene e că noi, românii, suntem cu adevărat uniți, suntem cu adevărat solidari, nu vrem să ne lăsăm frații dincolo de un hotar, dincolo de un zid nedrept. Nu putem lăsa dincolo de zid pe cei de același sânge cu noi. Europa ptrebuie să știe asta: Romanaia and Moldova are better together, united in one state in the United Europe”, a declarat la Sibiu George Simion, candidat independent pentru Parlamentul European și activist unionist cu peste 12 ani vechime în manifestările pro-Basarabia.

Acesta consideră că o viitoare unificare a celor două state românești în cadrul Uniunii Europene ar fi primul pas înspre refacerea unității naționale a tuturor românilor, în granițele firești statornicite la 1918. Harta României Mari, cu semnul Crucii pe ea, a constituit puntea de legătură între bannerele de mari dimensiuni, purtate de un lanț uman format din unioniști de toate vârstele, de la studenți până la veterani. Aceștia au mai afișat steagurile României, Uniunii Europene, Alianței Nord-Atlantice și Statelor Unite ale Americii.

„De aceea, dragii mei unioniști, trebuie să fim cu adevărat solidari și să luptăm cu adevărat pentru Justiție, pentru că în primul rând trebuie să ne intereseze Justiția istorică a acestui neam. Trebuie să reparăm nedreptățile care s-au comis împotriva noastră ca popor. Vă mulțumesc tuturor pentru că într-o zi de joi, la miezul zilei, ați venit din toate colțurile României noastre întregite, pentru a transmite un mesaj întregii Europe și întregii lumi: Unirea face Puterea. Nu, separatismului! Da, unionismului! Da, unității și solidarității între români! Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”, a îndemnat liderul unioniștilor, George Simion. 

Voința de reunificare exprimată civic și politic de românii de pe ambele maluri ale Prutului a fost validată de Parlamentul României pe 27 Martie 2018. La împlinirea a o sută de ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul României, Legislativul de la București a adoptat în ședință solemnă declarația oficială despre viitorul comun al celor două state românești: „Se consideră ca fiind pe deplin legitimă dorința acelor cetățeni ai Republicii Moldova care susțin unificarea celor două state, ca o continuare firească în procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române”.

Pe 9 mai 2019, șefii de stat și de guvern din țările membre ale Uniunii Europene s-au adunat la Sibiu pentru a discuta viitorul blocului comunitar din perspectiva următoarei agende strategice a U.E. pentru perioada 2019-2024. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews