ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O grupare paramilitară din Bălți a fost descoperită de Poliția din Republica Moldova, informează cotidianul Timpul, de la Chișinău

Procurorii au reținut șapte persoane, după ce au efectuat percheziții la locuințele a 11 suspecți. Conform autorităților, cei 11 ar fi urmărit să organizez un atac armat asupra instituțiile statului.

Sursa citată a oferit și lista instituțiilor din Chișinău pe care gruparea ar fi urmat să le ocupe: Palatul Republicii, str. Maria Cibotari, 16; Muzeul Național de Istorie a Moldovei, str. 31 August 1989 121 A; Centrul Comercial „UNIC”,  Bd. Ștefan cel Mare și Sfînt 8; Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, str. Mitropolit Varlaam 78; Filiala băncii Moldova-Agroindbank, Bd. Ștefan cel Mare și Sfînt 182; Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 152.
 
Șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a făcut publice informații alarmante despre gruparea criminală din nordul țării, care ar fi pregătit atacuri asupra unor instituții importante ale statului. Cavcaliuc a precizat că gruparea este monitorizată din luna octombrie curent. 

Este de menționat că joi deputații au votat în prima lectură un proiect de lege care urmărește reglementarea portului uniformei, a armelor și aplicarea armelor.