ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Igor Dodon nu renunță la planurile proruse pe care le are pentru Republica Moldova. Într-un interviu pentru presa rusă, președintele ales de la Chișinău spune că Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană este o mare greșeală și este hotărât să convoace și un referendum pentru denunțarea acestuia. În schimb, este mult mai încântat de o aderare la Uniunea Eurasiatică.

Nu este singura legătură cu Occidentul pe care Igor Dodon vrea să o taie din calitatea lui de președinte. El exclude fără drept de apel aderarea la NATO. Președintele ales are și o viziune proprie în ceea ce privește soluționarea conflictului transnistrean, iar aceasta este federalizarea Republicii Moldova și, implicit, prerogative crescute pentru puterea de la Tiraspol.

„Consider că semnarea Acordului de Asociere cu UE a fost o mare greșeală. Indicatorii economici arată că R. Moldova a pierdut din cauza semnării acestui document. Ea a pierdut piața rusească și nu a primit-o pe cea europeană. Eu și Partidul socialiștilor vom lupta pentru denunțarea acestuia. (...) Eu pledez deschis pentru integrarea în Uniunea Euroasiatică. Președintele nu are atribuții care să-i permită anularea Acordului de Asociere cu UE. Totuși, noi putem organiza un referendum pentru a vedea care este opinia cetățenilor la acest subiect”, a spus Igor Dodon, potrivit Izvestia.ru.

De asemenea, Igor Dodon a explicat într-un interviu telefonic acordat Rossiya 24 că va declanșa alegeri anticipate la anul, miza fiind îndepărtarea actualului guvern pro-european pentru ca el și aliații săi să își poată pună în aplicare proiectele.

Socialistul Igor Dodon a obținut 52,4% din voturile exprimate, în timp ce candidata proeuropeană Maia Sandu a reușit să obțină 47,6% din sufragii.

Deputatul de la Chișinău care a rupt harta României, membru al grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – România