ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ideea aderării Republicii Moldova la NATO este „în mod categoric inacceptabilă", a declarat președintele moldovean Igor Dodon în cursul vizitei la Moscova, adăugând că țara „nu are nevoie de valorile europene care se încearcă să ne fie impuse în orice mod posibil", informează TASS.

„Sunt trei sau patru lucruri, care nu sunt negociabile, anume, națiunea noastră, adică existența Republicii Moldova și prevenirea unificării cu vreo altă țară, neutralitatea noastră. NATO este în mod categoric inacceptabil", a declarat Dodon cu ocazia unei întrevederi cu Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat.

„A treia chestiune majoră este religia creștină ortodoxă, ceea ce înseamnă că nu avem nevoie de valorile europene care se încearcă să ne fie impuse în orice mod posibil", a adăugat liderul de la Chișinău.

Dodon a mai afirmat că „parteneriatul strategic" cu Rusia este un alt principiu care nu este negociabil pentru Republica Moldova.

Președintele moldovean este un susținător al Rusiei și se opune legăturilor Chișinăului cu NATO sau Uniunea Europeană.