ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Declaratii dure făcute pe axa Moscova-Chișinău, după ce autoritățile române au interzis tranzitarea spațiului aerian național unui avion civil în care se afla vicepremierul rus Rogozin. Igor Dodon acuză NATO că ar urmări să provoace un război.

La Chișinău, președintele Igor Dodon acuză Bucureștiul și aliații pro-occidentali că ar căuta să provoace un conflict și că ar alimenta o stare de tensiune în regiune:

„Asistăm în ultimele săptămâni, mai ales în ultimele zile, la un show rusofob fără precedent. Un show care este îndreptat împotriva cetățenilor Republicii Moldova, este îndreptat împotriva relațiilor noastre bune cu partenerul nostru strategic, Federația Rusă. Eu vreau să le spun că o sa le iasă pe ochi - la cei care au început acest show. (...) Voi credeți că - cu blocarea la intrare a unor artiști sau cu blocarea unui avion vă faceți mare rating la americani?
 
Chișinăul, Bucureștiul sunt parte a unui joc geopolitic al Occidentului, al NATO împotriva oponenților săi geopolitici, împotriva Rusiei. Numai noi încercăm să rezolvăm problemele, să apropiem malurile Nistrului și încep provocări de tipul ăsta. De ce? Pentru că rezolvarea problemei transnistrene înseamnă foarte clar că în niciun fel de NATO Republica Moldova nu va fi. Ei vor conflict, vor război aici”, a spus Dodon.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin urma să facă vineri o vizita la Chișinău și apoi în Transnistria.