ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Solistul trupei basarabene „Gândul Mâței”, Nicu Țărnă, îi îndeamnă pe cetățenii Republicii Moldova să ceară Unirea cu România. Nicu Țărnă a lansat un apel pe canalul de YouTube al Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”, prin care-i îndeamnă pe moldoveni să se alăture, pe 27 martie, manifestațiilor prilejuite de aniversarea celor 98 de la Unirea Basarabiei cu Regatul României.

„De sute de ani încercăm să înțelegem cine suntem – vorbesc de cei din Basarabia – de unde venim, ce limbă vorbim și încotro mergem. Tot de sute de ani am fost furați, trădați, omorâți, deportați. Acum 98 de ani o fost o tentativă frumoasă și am reușit-o, pe care ne-au furat-o. Cred că acum e timpul și momentul oportun de a realiza cel mai mare drept fundamental al nostru – dreptul de fi împreună, dreptul de a comunica liber, dreptul de a fi într-o mare familie, dreptul la Unire. Hai să cerem Unirea!”, spune interpretul în mesajul său.

Programul manifestațiilor pregătit de unioniștii de la Chișinău cuprinde o adunare reprezentativă, sub egida Sfatul Țării – 2, la care vor participa delegați din toate localitățile Republicii Moldova, reprezentanți ai Diasporei și invitați din România, în prima jumătate a zilei de 27 martie, iar după amiază – un marș de amploare, pe bulevardul Ștefan cel Mare, principala arteră a Chișinăului. În vederea selectării celor care vor face parte din Sfatul Țării-2, a fost lansată o platformă online – www.sfatultarii.md.