Peste 130 000 de semnături pentru modificarea Constituției în sensul introducerii unui preambul s-au strâns de către organizațiile unioniste. Inițiatorii vor merge într-un turneu național prin toate județele României în luna noiembrie care are drept destinație finală Alba Iulia pe data de 1 Decembrie, se arată într-un comunicat al organizației Acțiunea 2012 trimis pe adresa redacției ActiveNews.

Zeci de corturi și puncte de colectare de semnături, în orașele care nu au acordat autorizații de amplasare de corturi precum Sibiu sau Galați, așteaptă doritorii. Voluntarii unioniști vor vizita toată România într-un turneu național menit a contribui la atingerea necesarului de semnături.

Punctul final al Caravanei va fi pe 1 Decembrie la Alba Iulia, unde se va organiza un marș imens, din fața gării feroviare până în Cetatea Alba Iulia, începând cu ora 08:00.

„Invităm toții românii să semneze pentru Basarabia. Măcar acum, în al 12-lea ceas, trebuie să vorbim despre reîntregire națională. Altfel, tot acest fiasco gestionat de către stat, numit Anul Centenarului, va rămâne ca momentul cel mai penibil la nivelul istoriei noastre. La Alba Iulia vom veni zeci de mii de oameni, din toate colțurile țării, de la Carei până la Orhei”, a spus  George Simion, liderul Acțiunii 2012.
 
Reamintim că inițiatorii vor să supună la vot înscrierea în Constituția României a următorului preambul:
 
„Conștienți că fiii și nepoții noștri trebuie să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut, într-un stat unificat, democratic, european și prosper, hotărâți să edificăm procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală și de drept internațional în vigoare, prin reîntregirea neamului românesc pe cale pașnică, liber consimțită, fără niciun amestec din afară, pentru a munci împreună la realizarea și mulțumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate, adoptăm prezenta Constituție”.

Campania este demarată în toată România, Republica Moldova și în Diasporă, fiind antrenate sute de asociații și voluntari care își doresc Unirea. De asemenea, aceștia își pot înregistra semnătura online pe site-ul semnez.eu, ulterior apropiindu-se fizic la cel mai apropiat cort din zona unde locuiesc, care vor fi disponibile până la sfârșitul lunii decembrie.