ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, a fost decorat cu "Ordinul Republicii" de către omologul său de la Chișinău, Nicolae Timofti, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit unui comunicat al Președinței, distincția i-a fost oferită domnului Iohannis „în semn de profundă gratitudine pentru contribuția sa deosebită la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre România și Republica Moldova și pentru susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană ale Republicii Moldova".

Acest gest vine în contextul în care Partidul Democrat urmează să anunțe candidatul pentru funcția de premier, iar șeful statului va trebui să ia o decizie. Favorit pentru postul de șef al executivului este Vlad Plahotniuc. Surse de la Chișinău susțin că președintele Timofti nu va mai lua o decizie în acest sens, urmând să-și prezinte demisia.