ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis a declarat că unirea cu Republica Moldova este "posibilă", însă nu în viitorul apropiat, fiind nevoie ca anumite condiții să se îndeplinească.
 
"Este evident că alegerea aparține poporului din Moldova și, cel puțin când vine vorba de alegeri, poporul întotdeauna are dreptate. Putem comenta dacă rezultatul ne convine nouă sau nu ne convine, dar cu certitudine nu se poate spune că rezultatul în sine este bun sau rău. Este rezultatul, atât", a spus Iohannis conform News.ro.
 
Iohannis a reiterat că trebuie ajutate instituțiile din Republica Moldova, nu anumite persoane sau grupuri de persoane, comportament care până acum a provocat și probleme în relația dintre cele două țări.
 
"Au fost nenumărate mișcări, eu le-am numit cvasi-unioniste, care au clamat că vor să ajute unificarea, dar în realitate vedem acum, la alegeri, că multe din ele și multe acțiuni nu au făcut decât să îndepărteze moldovenii de România, nu au făcut decât să-i enerveze pe moldoveni", a adăugat Iohannis.
 
Întrebat dacă vede posibilă unirea dintre România și Basarabia, Iohannis a răspuns afirmativ. "O unire cu Basarabia este posibilă, dar în același timp nu cred că este posibilă în viitorul apropiat", a explicat el.
 
Potrivit șefului statului, trebuie îndeplinite trei condiții: ca românii să își dorească Unirea, ca moldovenii să vrea acest lucru și să fie stinse "disputele pe propriul teritoriu care sunt sub jurisdicție internațională".