ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La împlinirea a 79 de ani de la pactul dintre Germania și Uniunea Sovietică - prin care Basarabia, Bucovina de Nord și Herța au fost smulse României -, niște tineri din Partidul Unității Naționale din Moldova au vopsit tricolorul și harta României Mari pe tancul de la Leușeni care este îndreptat cu țeava spre România, informează Deschide.md.

Președintele PUN, Anatol Șalaru scrie pe pagina sa de Facebook că tancurile sovietice amplasate pe tot teritoriul Republicii Moldova sunt elemente ale ocupației sovietice și trebuiau de mult duse la fier vechi sau în muzee: „Ca ministru al apărării am încercat pe diferite căi să scap Republica Moldova de aceste rebuturi ale negrei istorii sovietice. Nu am reușit întru totul”.

Tot pe 23 august, membrii PUN au protestat în fața Ambasadei Rusiei și a Ambasadei Germaniei.

Amintim că La 23 august 1939, s-a semnat la Moscova, Tratatul de neagresiune germano-sovietic, Pactul Ribbentrop-Molotov, care, într-un protocol adițional secret, prevedea împărțirea sferelor de influență în Europa de Est.