La împlinirea a 79 de ani de la pactul dintre Germania și Uniunea Sovietică - prin care Basarabia, Bucovina de Nord și Herța au fost smulse României -, niște tineri din Partidul Unității Naționale din Moldova au vopsit tricolorul și harta României Mari pe tancul de la Leușeni care este îndreptat cu țeava spre România, informează Deschide.md.

Președintele PUN, Anatol Șalaru scrie pe pagina sa de Facebook că tancurile sovietice amplasate pe tot teritoriul Republicii Moldova sunt elemente ale ocupației sovietice și trebuiau de mult duse la fier vechi sau în muzee: „Ca ministru al apărării am încercat pe diferite căi să scap Republica Moldova de aceste rebuturi ale negrei istorii sovietice. Nu am reușit întru totul”.

Tot pe 23 august, membrii PUN au protestat în fața Ambasadei Rusiei și a Ambasadei Germaniei.

Amintim că La 23 august 1939, s-a semnat la Moscova, Tratatul de neagresiune germano-sovietic, Pactul Ribbentrop-Molotov, care, într-un protocol adițional secret, prevedea împărțirea sferelor de influență în Europa de Est.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews