ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia politică externă și integrare europeană condusă de Doina Gherman, deputat al PAS, partid bilingv, ruso-român, care practică simbolistică și pro-rusească și pro românească (?!), fondat de actuala președintă de scară de la Chișinău, Maia Sandu, a propus numirea lui Viorel Ursu în funcția de ambasador al R. Moldova în SUA, scrie Politics.md.

Viorel Ursu a activat la Fundația Societatea Deschisă a lui George Soros, ca director al „Open Society’s Europe and Eurasia program”. Jurist de formație, Viorel Ursu coordona între altele încercările fundației de a influența și îmbunătăți politicile Uniunii Europene în țările Parteneriatului Estic, inclusiv R. Moldova și Ucraina.

Un proiect major este „Legea antidiscriminare”, destinată în principal comunității homosexualilor, iar Viorel Ursu monitoriza implementarea acestuia în țara noastră, informează Democracy.md.

Potrivit surselor citate, „Viorel Ursu este de orientare sexuală netradițională”, adică este homosexual, și este „căsătorit” cu homosexualul Maxim Anmeghichean. Cei doi și-ar fi înregistrat oficial relațiile în Bruxelles.

Chiar dacă Viorel Ursu, pe Facebook fiind Viorelu Ursu, nu-și afișează relațiile public, partenerul său, Maxim Anmeghichean, care apare pe LinkedIn ca Senior Program Officer la Fundația Soros, a înregistrat un clip video pentru organizația „Egali” în care povestește despre faptul că este gay, este căsătorit și este foarte fericit alături de partenerul său.

Totodată, pe pagina de Facebook a părinților lui Maxim Anmeghichean putem găsi mai multe fotografii de familie, în care apare Viorel Ursu. Fotografiile și clipul pro-homosexual la sursele citate.

Basarabeanca Nadia Popovici, comentează nominalizările făcute de PAS pe 11 mai:

„Minunății roșietice-verzui-gălbui

Astăzi au fost acceptate 4 candidaturi la funcțiile de ambasadori.
3 candidaturi îmi par deloc la locul potrivit.
Să le luăm pe rând.

Viorel Cibotaru a fost propus în funcția de Ambasador la NATO.

Multe dubii sunt referitor la activitatea anterioară a lui Viorel Cibotaru. Tatăl lui a fost directorul Institutului de Limbă și Literatură Moldovenească care a impus tuturor scriitorilor realismul socialist în literatură. Dar asta-i floare la ureche.
Viorel Cibotaru mai e și discipolul KGB-stului Nicolae Chirtoacă, ex lider PLDM din care a făcut parte și M.Sandu. Tot acest Nicolae Chirtoacă a fost expulzat din Franța în 1983 ca fiind spion al URSS. Fiind Ambasador în SUA, după protestele din Aprilie 2009, Nicolae Chirtoacă a luat deschis apărarea guvernării comuniste și a acțiunilor acesteia împotriva protestatarilor.
Așa dar, Viorel Cibotaru, "moștenitorul activității” lui Nicolae Chirtoacă și amicul lui Vlad Filat, va avea șansa să implementeze realismul socialist moldovenesc în raportul RM – Alianța Nord-Atlantică…

În cea mai importantă țară din lume – SUA – guvernarea galbenă îl trimite Ambasador pe un Soros-ist, Viorel Ursu, "expert” în diplomație ca și Viorel Cibotaru.

Și la Ambasada din Atena a fost propus nimeni altul decât nașul de cununie al lui Nicușor Popescu - Andrei Popov, FSB-ist și mare colaborator cu Vlăduț Kulminski…
Nu putea Nicușor să nu-și facă obligațiunea morală de a-i oferi nașului Andrușa perioadă de relax pentru a-și tolăni ciolanele pe litoralurile Greciei.
Unul mai bun ca altul… pupincuriști care vor avea treabă activă și cu diaspora!
Cu alte cuvinte, guvernare "pro-europeană” formată din ONG-iști, FSB-iști, socialiști și comuniști transformați în PLDM-iști ajunși PAS-iști.
Mai multă info găsiți pe google, citiți și puneți-vă mâinile-n cap de trecutul "glorios” al celor care intră oficial la guvernarea galbenă.

Ambasadori inteligenți, integri, cu verticalitate și cu experiență avem.
Igor Munteanu, Iurie Reniță, Mihai Gribincea ar fi candidați perfecți la aceste 3 ambasade.
Dar, defectul lor e unul: nu sunt "oameni buni”.