ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul PAS, Maia Sandu, a anunțat că a depus plângere penală împotriva președintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC) și a ministrului Afacerilor Externe, pe care îi acuză că au sabotat în mod deliberat votul diasporei la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, câștigate de socialistul Igor Dodon.

„Am depus plângere penală împotriva președintelui CEC și ministrului Afacerilor Externe, deoarece avem toată convingerea că acești funcționari au sabotat în mod deliberat votul diasporei. Vom insista ca toți cei responsabili de proasta organizare a acestor alegeri să fie penalizați”, a scris, pe Facebook, Maia Sandu.


Ea spune că numai în 2015 cetățenii moldoveni plecați la muncă în străinătate au transferat în țară peste 1 miliard 200 milioane dolari SUA, care „au ajuns la bătrâni cărora statul nu le achită o pensie suficientă pentru o viață demnă, la oameni care nu-și pot asigura un venit decent pentru că, în loc să contribuie la crearea locurilor de muncă, statul ineficient și corupt atârnă ca o piatră de moară de gâtul economiei”.

„Astăzi părinții, frații și copiii noștri, cei care au plecat pentru a ne ajuta pe noi și care vor să se întoarcă acasă, au protestat în mai multe orașe ale lumii cerîndu-și înapoi dreptul la vot. Drept care le-a fost furat”, afirmă Maia Sandu.

Membrii Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova au validat vineri în unanimitate al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, din 13 noiembrie și victoria lui Igor Dodon.
Pe aceeași temă