Membrii Platformei Unioniste "Acțiunea 2012" și ai altor organizații pro-Unire, alături de români de pe cele două maluri ale Prutului, vor manifesta la Sibiu pe 9 mai, Ziua Europei, cu ocazia căreia se desfășoară în orașul de pe malul Cibinului un Summit Informal al Șefilor de Stat și de Guvern din statele Uniunii Europene. Militanții pentru unirea celor două state românești se vor aduna în parcul din fața Primăriei Vechi a Sibiului, joi, 9 mai, de la ora 11, pentru a transmite mesajul "Romania and Moldova, better together" (România și R. Moldova mai bine împreună).

"Summitul UE de la Sibiu reprezintă o șansă unică a românilor din stânga și dreapta Prutului pentru a comunica un mesaj de unitate șefilor de stat și de guverne ale UE, care se vor întruni pentru a decide viitorul europei. Atenția de care se bucură România în perioada în care deține președinția Consiliului Uniunii Europene, constitue un moment favorabil pentru a transmite clar și răspicat liderilor europeni că singura șansă de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană este prin Unirea cu România, precum și pentru a internaționaliza doleanțele românilor de a se reuni într-un singur stat", a afirmat Ștefan Gabriel Lupu, președintele Platformei Unioniste "Acțiunea 2012". Acesta declarase vineri dimineață pe contul său de Facebook că a primit autorizație de la Primăria Municipiului Sibiu pentru adunarea publică pe care o organizează.

"Joi, 9 mai 2019, ora 11:00, ne vedem la Sibiu, în față la Primăria Veche, într-o manifestație organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, cu ocazia Summitului Consiliului European Informal. Vom transmite clar și răspicat liderilor europeni că singura șansă de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană este prin Unirea cu România.

În 2018, peste 250 de localități din Republica Moldova au declarat deschis că vor să revină la Patria-Mamă. În anul Centenar, peste 100.000 de basarabeni au ieșit în stradă pentru a cere Unirea, iar tineri de pe ambele maluri ale Prutului au mers peste 1300 de km, pe jos, în Marșul Centenarului pentru a atrage atenția autorităților de la București și Chișinău despre nevoia restabilirii adevărului istoric.

Pe 9 mai, toți unioniștii sunt așteptați la Sibiu să transmită întregii Uniuni Europene că Republica Moldova și România trebuie să meargă Împreună în Europa. Romania and Moldova, better together!", se arată în descrierea evenimentului de pe Facebook.

Reamintim, în context, că în 2018, la Centenarul Unirii Basarabiei cu Țara-Mamă, Parlamentul României a adoptat o declarație solemnă de recunoaștere a continuității voinței populare de Unire, exprimate la 27 martie 1918 s.v. de Sfatul Țării de la Chișinău: 

"Parlamentul României, constituit în ședința solemnă la împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu Patria-Mamă, astăzi, 27 martie 2018, consideră ca fiind pe deplin legitimă dorința acelor cetățeni ai Republicii Moldova care susțin unificarea celor două state ca o continuare firească în procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române și subliniem că acest act depinde de voința acestora și declară că România și cetățenii ei sunt și vor fi întotdeauna pregătiți să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetățenilor Republicii Moldova, ca o expresie a voinței suverane a acestora", afirma declarația solemnă adoptată de Parlamentul de la București.
   

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews