ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei o mie de tineri, care au pornit pe jos din Chișinău spre București, vor mărșălui alături de românii care îi vor aștepta duminică, la ora 14,00, la Piața Universității, spre Palatul Cotroceni, unde îi vor cere președintelui Klaus Iohannis urgentarea procesului de reunificare, potrivit comunicatului Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

"Tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare au plecat din Chișinău spre București duminică, 5 iulie, imediat după Marea Adunare Națională și au mers pe jos, cu drapele tricolore, prin temperaturi caniculare și furtună, pentru a ajunge astăzi la Prut, unde au refăcut celebrele Poduri de Flori", relevă sursa citată.

Potrivit acesteia, participanții la marș vor pleca duminică din gara Iași spre Capitală cu trenul, care va opri în Vaslui, Bârlad, Tecuci, Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Mizil, Ploiești, București.

"Acești tineri poartă în suflete flacăra dorinței de Unire și au nevoie de tot sprijinul românilor pentru a o duce aprinsă la Cotroceni! Veniți, români, să vă întâmpinați frații de pe celălalt mal al Prutului! Acum, mai mult ca oricând, au nevoie de voi!", a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, citat în comunicat.