ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un membru al Guvernului Republicii Moldova face o propunere remarcabilă: înființarea unui Comitet de colaborare interinstituțională București-Chișinău, condus de Președinții României și Republicii Moldova.

Președintele Academiei de Științe de la Chișinău, Academicianul Gheorghe Duca, membru al Guvernului Republicii Moldova, propune un Comitet de colaborare condus de Președinții României și Republicii Moldova:
 
”Noi trebuie să fim împreună! Nu prin vorbe și declarații, ci prin acțiuni. Am vrea ca aceste acțiuni să fie bilaterale. Republica Moldova nu este o diaspora pentru România. Ea nu e străină și de aceea relațiile trebuie să fie deosebite. Noi am vrea să avem la nivel național un comitet în care să intre personalități din ambele țări, în frunte cu președinții acestor țări care să abordeze problemele stringente, să caute soluții, să se sprijine”, a spus Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe de la Chișinău, membru al guvernului Republicii Moldova.

Propunerea a fost făcută la Conferința Românilor de Pretutindeni, la care au luat parte peste 370 de români din comunitățile din America și Europa. Evenimentul s-a desfășurat pe 24 ianuarie, la București, la Palatul Parlamentului.

Un cuvânt emoționant a ținut la începutul conferinței, prezidând simbolic deschiderea, Decanul de vârstă al Adunării, dl. Nicolae Popa, fost deținut politic anticomunist, în vârstă de 85 de ani, președinte al Consiliului Româno-American, din Los Angeles.