ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de persoane, în majoritate cetățeni moldoveni, au participat, duminică, în Piața Unirii, din Iași, la acțiunea de lansare a candidatului Partidului Liberal Mihai Ghimpu în cursa prezidențială, participanții scandând sloganuri unioniste.

În discursul rostit, Ghimpu a spus că este dispus să renunțe la mandatul de președinte al R. Moldova pentru ca "această funcție să fie mutată la Cotroceni”, notează News.ro.

„De aici, de la Iași, din Piața Unirii, dăm startul Unirii. Nu avem nevoie de două state românești, ci de România, țara noastră. Singura noastră șansă de a fi europeni și de a fi în NATO este România. Dacă nu ne vom uni, vom pierde tot ce am obținut, de la limbă și alfabet, până la independență. Rusia așteaptă momentul să ne ocupe, România este salvarea noastră”, a spus Mihai Ghimpu, în aplauzele mulțimii.

Prezent la acțiunea Partidului Liberal de la Iași, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a spus în fața participanților că "unirea a fost o sperietoare până acum în Republica Moldova, dar misiunea este să neutralizăm această minciună”.

„Unirea este o oportunitate și înseamnă viață mai bună. Mai devreme sau mai târziu se va împlini. Neamul românesc trebuie să-și recapete demnitatea și să intre pe deplin în Europa, nu pe jumătate. Am fost rupți de trupul țării și trebuie să conștientizăm toți moldovenii că suntem români”, a spus Dorin Chirtoacă.

La finalul acțiunii Partidului Liberal de la Iași, Mihai Ghimpu s-a prins în Hora Unirii, el declarând presei la final că ideea lansării la Ia;i a candidaturii sale la Președinție îi aparține.

Participanții la eveniment au venit cu trenul la Iași, ei purtând steaguri ale PL, dar și pancarte pe care scria „Unire".