Militarii și ofițerii în rezervă se alătură marșului basarabenilor care au plecat spre București pentru a cere Unirea Basarabiei cu România.

Într-un comunicat postat pe siteul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), se adresează un mesaj celor "mai simt românește" și se cere întâmpinarea unioniștilor în Piața Universității.

Președintele SCMD, Mircea Dogaru, afirmă că românii nu-i urăsc pe străini și "ocupația străină și jaful sistematic la care ne supun latrones gentium". Latrones gentium este expresia latină pentru "hoții de națiuni".

"Adresam acest mesaj tuturor celor care mai simt romaneste!
Romanii traitori inca sub ocupatie straina, la est de Prut, au initiat in data de 5 iulie 2015 un Mars al Unirii, pe directia Chisinau-Iasi-Bucuresti. Coloanele vor ajunge in Capitala duminica 12 iulie a.c. catre orele 14. Sa spunem DA invitatiei lansata de "Platforma Unionista Actiunea 2012” si sa le intampinam in Piata Universitatii in fata Teatrului National cu incepere de la orele 14.00!
Nu suntem nici mai presus dar nici mai prejos decat grecii! Sa dovedim ca avem aceleasi idealuri si aceeasi mandrie nationala.
Sa reinviem, pentru cauza nationala, spiritul civic al anilor 2010-2012, ani de lupta pentru dreptate sociala! Fiindca dreptatea sociala nu poate exista fara dreptate nationala!
Nu-i uram pe straini…Uram ocupatia straina si jaful sistematic la care ne supun, de secole, LATRONES GENTIUM!UNIREA FACE PUTEREA!", se arată în mesajul de pe blogul SCMD.