ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România e dispusă să acorde asistenţă tehnico-materială pentru consolidarea capacității de apărare a Republicii Moldova. Mesajul i-a fost transmis de ministrul Apărării, Mircea Duşa, omologului de la Chișinău, Viorel Cibotariu.

"Întâlnirea de astăzi constituie o etapă superioară în consolidarea dialogului politico-militar între statele noastre şi un bun prilej pentru împărtăşirea opiniilor referitoare la stadiul şi perspectivele cooperării militare bilaterale şi în format multilateral", a declarat Mircea Duşa, conform unui comunicat al MapN.

Mircea Dușa, a avut o întâlnire marți cu omologul său molodvean, în cadrul căreia au discutat despre activitățile de instruire desfășurate în comun de cele două armate, ministrul român salutând prezenţa subunităţilor de infanterie, artilerie terestră şi apărare CBRN din armata Republicii Moldova la exerciţiile de instruire, precizeaza comunicatul.

"Consider că experienţa acumulată de Armata României în exerciţiile multinaţionale şi misiunile în care a fost angajată poate fi valorificată şi în plan bilateral, astfel încât, în misiunile de menţinere a păcii, să utilizăm aceleaşi proceduri", a spus Duşa.El a subliniat disponibilitatea României de a acorda asistenţă tehnico-materială în contextul consolidării capacităţii de apărare a Republicii Moldova, precum și posibilitatea consilierii privind elaborarea actelor normatice specifice domeniului logistic.