ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va sluji Sfânta Liturghie de duminică, 23 septembrie,  în localitatea Dondușeni, din Basarabia, informează agenția de știri a Patriarhiei Române.

Mitropolitul Moldovei, considerat ca primul după importanță în ordinea ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române, va sluji alături de ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, PS Părinte Antonie, Episcop de Bălți și PS Părinte Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud.

Este prima vizită a unui ierarh al Bisericii Ortodoxe Române în Basarabia după foarte mult timp și coincide cu Anul Centenarului Marii Uniri.

În 2017, ÎPS Teofan spunea că reunirea Basarabiei cu România este „marea provocare pentru Anul Centenar”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews