ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O americancă a lăsat totul peste ocean și s-a apucat de agricultură în Republica Moldova. Mai nou, încearcă să dezvolte o afacere în domeniul irigațiilor.

Kelsey Walters este căsătorită cu un cetăţean moldovean. De dragul lui, a lăsat Statele Unite şi a venit să-şi clădească o viaţă în Republica Moldova. Împreună cu soţul ei, a deschis o gospodărie agricolă. Au luat decizia de a investi în agricultura industrială din Republica Moldova, chiar dacă mai mereu întâmpinau dificultăţi.

În luna octombrie, anul trecut, Kelsey a bătut palma cu o companie americană, care se ocupă de ingineria resurselor de apă. Împreună, cele două firme oferă asistenţă tehnică producătorilor moldoveni. Vor să-i înveţe cum să valorifice sistemele de irigare. Cel mai mare obstacol este, însă, greutatea cu care se construieşte o echipă, potrivit tvr.ro.

30% din populaţia ţării lucrează în agricultură, un domeniu care reprezintă 12% din PIB în Republica Moldova. Mai mult, produsele agricole sunt aproape jumătate din exporturi. De aceea, autorităţile îşi propun ca în următorii ani „să aducă agricultura de subzistenţă în mediul agriculturii de afaceri”.