ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de tineri au pornit pe jos din Chișinău în direcția Bucureștiului direct de la Marea Adunare Națională din Chișinău, unde 30 000 de români basarabeni au cerut Unirea cu România.

Sâmbătă, 11 iulie, ora 10:00, mii de oameni de pe ambele maluri ale Prutului vor reface celebrele „Poduri de Flori” de la Prut. Marşul va continuar apoi pe jos până la Iaşi. De acolo, duminică, 12 iulie, de la ora 06:00, tinerii se vor urca în trenul spre Bucureşti cu opriri în staţiile: Vaslui -Bîrnova - Bârlad - Tecuci -  Focşani - Râmnicu Sărat - Buzău - Mizil- Ploieşti. Pentru a fi solidari cu ei, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 organizează o amplă manifestaţie duminică, 12 iulie, la ora 14:00, în Piaţa Universităţii.

Gestul de a parcurge pe jos distanța dintre cele două capitale românești a impresionat profund. O poză postată pe Facebook a fost vizionat de peste 1.300.000 de oameni. 
 
 
"Tinerii de peste Prut vin pe josca să ceara clasei politice de aici înfăptuirea reîntregirii naţionale.Contextul actual ne obligă să fim părtaşi, nu doar martori. E momentul ca împreună să ieşim în stradă pentru a îndrepta greşelile istoriei. Unde? În Bucureşti, capitala tuturor românilor!" - se arată în comunicatul Acţunii 2012, coaliţia care înglobează iniţiativele unioniste.