ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O vinărie din Republica Moldova le propune românilor de pe ambele maluri ale Prutului să guste dintr-un vin al Unirii. Vinăria Purcari a lansat o ediție limitată cu denumirea „Maluri de Prut”, special cu ocazia celei de-a 98-a aniversări a Unirii Basarabiei cu România.

Noua ediție a vinăriei are și un site propriu pe Internet, prin intermediul căruia își îndeamnă vizitatorii să trimită un mesaj peste Prut, însoțit firește de o sticlă de vin.

Conducerea companiei spune că își propune să unească Malurile de Prut. „Un neam, o limbă, o țară, un vin. Prin această acțiune dorim să trezim dialoguri dintre maluri, dintre oameni și dintre destinele ce au fost despărțite”.

„Acest vin reunește tot ce este mai bun de pe ambele maluri ale Prutului. Culese cu dragoste, soiurile autohtone Fetească Neagră și Rară Neagră s-au reunit într un vin memorabil care să ne reamintească de strămoși, istorie și cultură”, se arată pe site-ul oficial.

Mesajul personalizat va fi atașat unei sticle de vin comandată de o persoană din Republica Moldova sau România, în funcție de malul de pe care a fost făcută comanda, iar achitarea se va face la livrare.  

Vinăria Purcari menționează, de asemenea, că a ales eticheta pentru noul vin, organizând un concurs la care s-au înscris 12 pictori. În final, învingător a fost artistul Andrei Șimanschi.