Organizația Națiunilor Unite (ONU) a votat o rezoluție privind retragerea trupelor ruse de ocupație din transnistria, informează Realitatea TV.

 
Rezoluția ONU care cere retragerea trupelor ruse din Transnistria a fost votată de 64 de state și respinsă de 15. 83 de țări s-au abținut. 

Ministrul moldovean de Externe, Tudor Ulianovschi, a declarat că Grupul Operativ de Trupele Ruse, pe scurt GOTR, staționează în continuare ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Anterior acesta a declarat că rezoluția vizează trupele ruse din cadrul GOTR, nu și pe cele de menținere a păcii, notează Europa Liberă. 

În discursul său de la ONU, ministrul de Externe de la Chișinău, Tudor Ulianovschi, a menționat că proiectul nu trebuie calificat drept un gest neprietenesc față de altă țară.

„Prezența continuă a trupelor rusești și a armamentului pe teritoriul Republicii Moldova, fără acordul său, nu e doar incompatibilă cu independența, suveranitatea, integritatea teritorială și neutralitatea sa permanentă, ci și cu dreptul internațional și cu prevederile Cartei ONU", a menționat Tudor Ulianovschi.

Reprezenatul rușilor a spus că regretă votul Adunării ONU. În opinia lui, acesta vine într-un moment când se înregistrau mai multe progrese în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

„Rusia este garantul păcii și stabilității în regiune”, a mai spus el.

Înainte de vot, reprezentantul rușilor a cerut amânarea acestui subiect pentru sesiunea următoarea a Adunării ONU.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews