ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina va fi nevoită să își închidă toate punctele de trecere a graniței în condițiile în care, pe segmentul frontalier controlat de separatiștii din Transnistria, posturile vamale ale autorităților constituționale de la Chișinău vor fi retrase.

Acest mesaj a fost transmis de către președintele subcomitetului din Comisia pentru securitate națională și apărare din Rada de la Kiev.

„Adresarea autorităților de la Tiraspol către Moscova, cu solicitarea ca cea din urmă să folosească pârghiile economice pentru a elimina posturile vamale la frontiera cu Ucraina, nu contribuie la soluționarea problemei transnistrene și este inacceptabilă pentru Ucraina. Pentru Ucraina, teritoriul Transnistriei este teritoriul Republicii Moldova. Prin urmare, la punctele de trecere pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene trebuie să se afle polițiștii de frontieră și vameșii moldoveni”, a scris Irina Friz pe Facebook.

Oficialul de la Kiev a precizat că autoritățile ar putea lua în calcul și închiderea punctului de trecere cel mai important pentru transportul de mărfuri și, eventual, pentru circulația transportului rutier, exceptând trecerea pietonală.