ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patru eleve din Republica Moldova, care au luat Bacalaureatul cu note foarte mari, au refuzat premiile speciale oferite de președintele Igor Dodon, anunță Digi 24.

Una dintre tinere a spus că nu poate accepta o diplomă de la un om care vrea să-i fure identitatea. O alta a afirmat că refuză să fie premiată de un președinte care susține că vorbește limba moldovenească.

Refuzul celor patru fete nu a perturbat ceremonia în care Igor Dodon a premiat 100 de absolvenți de liceu. Președintele Republicii Moldova a acuzat de mai multe ori până acum țara noastră că duce o politică de „românizare", prin miile de burse de studii pe care le oferă anual.

Continuarea acestui program ar putea fi discutată vineri, când premierul Mihai Tudose merge la Chișinău. Acesta se va întâlni cu premierul Pavel Filip, nu și cu președintele Igor Dodon.